Sportiviteit en community staan vanaf nu centraal binnen deze organisatie

Center Parcs houdt werknemers fit dankzij de Fit@Work app

Fit@Work app
Klant

Center Parcs

Diensten

UX/UI Design

Mobile Development

Project Management

Backend Development

Cloud Services

Business Workshop

In samenwerking met
Codrigo logoAppmind logo

Interactieve app voor meer dan 8000 medewerkers

Center Parcs, de Europese keten van bungalowparken, ijvert al enkele jaren om haar medewerkers actief en gezond te houden. De Fit@Work app van Bewire moet hen daarbij een duwtje in de rug geven.

Een interactieve app op maat is dé tool bij uitstek om 8000 medewerkers in 21 parken te bereiken en te betrekken bij het gezondheidsprogramma van de organisatie. De werknemers maken eenvoudigweg een profiel aan onder het account van hun park en schrijven zich in voor verschillende uitdagingen en workshops.

Dankzij de connectie met de Strava app kan iedere activiteit, duurtraining en afgelegde afstand nauwkeurig gedocumenteerd worden in de Fit@Work app.

Centerparcs Fit@Work onboarding screens
Voordat de app gelanceerd werd op mijn werk, gebruikte ik de Strava app al. Ik ben een fervent fietser en koppelde dus met veel plezier mijn huidige activity tracker met de Fit@Work app. Ik vind het wel fijn om mijn sportieve levensstijl te delen met mijn collega’s. Met 51% van de totaal geleverde teambijdrage, kan je wel zeggen dat ik een fanatieke ambassadeur ben van de app!”

— Jordi, medewerker Center Parcs De Vossemeren.

Centerparcs De Vossemeren medewerkers
Bewire IT ecosysteem organigram

Ontdek hoe het Bewire ecosysteem het mogelijk maakte om dit project tot een succes te brengen.

Grensoverschrijdende uitdagingen

De verschillende uitdagingen ontketenden een gezonde competitie tussen de verschillende parken. Werknemers gingen met elkaar de strijd aan door zoveel mogelijk kilometers te lopen, te fietsen en te zwemmen.

Wij gebruiken de app vooral tijdens het fietsen. Samen met 13 andere collega’s houden we de eer van ons park hoog! Het is een geweldige app om de teamspirit aan te wakkeren!

— Kathleen en Evelyne, medewerksters Sunparks Oost-Duinkerke aan Zee.

Sharing is caring!

Dankzij de newsfeed inspireren werknemers elkaar dagelijks door hun activiteiten te delen met elkaar. De groepsfoto’s en motiverende quotes zorgen voor meer dynamiek en het brengt de app helemaal tot leven. De app overstijgt met andere woorden haar doel en wordt naast een activity tracker ook een community platform voor de hele organisatie.

Ons park hield vorig jaar een collectief doel voor ogen: samen de kaap van 75 000 km behalen. En dat is gelukt dankzij de dagelijkse online stimulans! Het management hield zich aan hun woord en gaf in ruil voor onze prestatie, financiële steun aan een lokaal goed doel. Dit jaar gaan we voor 100 000 km en dat halen we zeker en vast! We zitten al aan 64 000 km en het jaar is nog niet half om!

— Irène, medewerkster Center Parcs De Vossemeren.

— Irène, medewerkster Center Parcs De Vossemeren toont de Fit@Work app

Gebruiksvriendelijk en intuïtief

De uitdaging voor een app met een groot doelpubliek is de laagdrempelige usability. Daarom hebben we het design afgestemd op de functionaliteit van bekende social mediakanalen zodat iedereen er meteen mee aan de slag kan. Dankzij de integratie van de opvallende huisstijl en branding kwam de app voor iedereen meteen vertrouwd over.

Kevin, medewerker Center Parcs De Vossemeren toont de Fit@Work app
De grootte van de tekst en de algemene lay-out is superhandig. Er is echt nagedacht over hoe de app tijdens het sporten kan gebruikt worden. Tijdens het joggen kijk ik met één snelle blik mijn huidige status na en check ik mijn persoonlijke bijdrage in verhouding met de activiteiten van mijn team.

— Kevin, medewerker Center Parcs De Vossemeren.

Het Bewire ecosysteem maakt het mogelijk om vakmensen snel en op een productieve manier samen te brengen die nodig zijn voor de oplevering van een specifiek project.

Connect

Een goede communicatie tussen Center Parcs en het team was van cruciaal belang tijdens de bouw van de app. Toegewijd project management was noodzakelijk om alle vereisten en gewenste features te stroomlijnen.

Daarnaast werd de oplevering ook ondersteund door onze deelbedrijven en rolden we het project eerst uit bij een testpubliek. Het testpubliek gaf kritische feedback en de experten uit onze deelbedrijven voerden de nodige aanpassingen door om de app optimaal te lanceren.

Create

Onze mobile developers ontfermen zich over de functionaliteiten van de app. Ze spitsen zich toe op de gebruikersflow en de connecties die de app dient te maken op de achtergrond.

De UX/UI designers zorgen voor de interface en de look&feel van de app. Zij houden rekening met de huidige stijl van de organisatie en het doelpubliek dat de app zal gebruiken.

Dankzij deze tandem van expertisegebieden zorgen we binnenshuis voor de voorbereiding, ontwikkeling, vormgeving, oplevering en support van het eindproduct.