22/09/2020

B-Inspired inspireert ook vanop afstand

Auteur

Sigrid Spaas

Kennis delen, vooruitblikken naar de toekomst: het is dé kern van het Bewire ecosysteem. Die twee missies komen samen in het jaarlijkse B-Inspired event, onze eigen hoogmis van innovatieve IT en digitale technologie. In september 2020, je weet wel, in volle ‘tweede golf’ werd B-Inspired voor de 5de keer georganiseerd, maar voor de eerste keer vanop afstand. En dat werkte niet minder inspirerend! Onze keynote speakers tackelden 3 hot topics waar elke ondernemer wel mee te maken krijgt: cloud services, testautomatisering en User Interface en User Experience Design.

De 5e editie van B-Inspired werd opnieuw een inspirerend event voor ondernemers, professionals en techneuten, maar ook gewoon geïnteresseerden die ‘mee willen zijn’. Want meer en meer komt het daar op neer in de razendsnel voortsnellende digitale wereld. In weerwil van de omstandigheden mochten we 30 deelnemers tellen. De spits werd afgebeten door de cloudexperts.

Cloud innovatie onder de loep

Cloud computing, IaaS (Infractructure as a Service): iedereen doet het, maar weet je ook wàt je precies aan het doen bent? Wat zijn de voordelen ten opzichte van een eigen serverpark? Wie zijn de spelers en wat hebben ze te bieden voor je kostenoptimalisatie? Bovendien is échte cloudinnovatie nog iets anders dan je data simpelweg te ‘shiften’ van je lokale servers naar de cloud (wat trouwens ook fysieke servers zijn, maar soit). Met hun pitch “Cloud revolutie, tools en technologieën van de toekomst” deden Roeland De Smedt en Dieter Van Hoof het licht schijnen door de donkere wolken. Een must voor iedereen die graag op de hoogte wil zijn van wat er zich boven onze hoofden afspeelt. Bekijk hier de video

Keynote over Cloud services
Roeland De Smedt en Dieter Van Hoof – cloud services

Testautomatisering als kwaliteitsmanagement

Als tweede liet Axel Vuylsteke ons kennismaken met “De strategische kant van testautomatisering”. Waarom heeft deze belangrijke discipline toch een wat negatief imago? Hoe kan je met een goeie strategie uit testing en automatisering échte meerwaarde halen voor je project? Testautomatisering wordt meer en meer gezien als de enige ‘moderne’ manier om een hoge kwaliteit te verkrijgen in een digitaal project. Maar weinig mensen weten wat er allemaal bij komt kijken. Het is zoveel meer dan een reeks testjes schrijven. Ken je het belang en de impact van Unit Testen, Integratie Testen, Contract Testen, GUI Testen? Na deze video vast wel! 

Keynote over testautomatisering
Axel Vuylsteke – testautomatisering

De kracht van User Interface en User Experience Design

Jan Van Reeth en Theriessa Cenens sloten het event af met “De voordelen van het UX/UI proces binnen de software development cycle”. Anders gezegd: hoe laat je een applicatie goed werken én er knap uitzien? User Experience komt nogal eens te laat of zijdelings in het traject aan bod. Dat is jammer, want het is meer dan een sausje over je eindproduct, zo werkt het niet.  En nog teveel bedrijven zijn zich niet bewust zijn van de kracht van User Experience Design, ook op het vlak van tijd en budget. Hoe zorg je voor een functioneel, mooi én praktisch-intuïtief UX design? Hoe integreer je het in het software developmentproces? Of juist niet? Je komt het te weten in deze video

Keynote over UX/UI design
Jan Van Reeth en Theriessa Cenens – UX/UI design

Ontdek hier meer over B-Inspired en bekijk de boeiende keynotes van vorige edities.